fbpx

Facebook Pixel – Hvorfor du MÅ ha den

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Facebook har blitt en stor aktør i annonseringsmarkedet. Med over 2.45 milliarder brukere hver måned har Facebook blitt en attraktiv plattform for å nå potensielle kunder på. Med dette har Facebook utviklet forskjellige verktøy som kan hjelpe annonsører med å få så mye ut av annonsene sine som mulig. Et av disse verktøyene er Pixelen. I dette blogginnlegget skal jeg gå over de forskjellige fordelene med dette verktøyet og mulighetene det gir.

Hva er pixelen?

Facebook beskriver pixelen slik:

“The Facebook pixel is an analytics tool that allows you to measure the effectiveness of your advertising by understanding the actions people take on your website.”

Facebook

Pixelen er en sporingskode som du kan integrere på din nettside. På denne måten vil hver handling en besøkende gjør bli sendt til Facebook, slik at du kan analysere dataen eller optimalisere annonsene dine.

Hvilke muligheter får du?

Retargeting – Hvis du merker at du har en del kunder som legger produkter til handlekurven uten å fullføre kjøpet kan du ved hjelp av pixelen lage annonser som blir direkte målrettet for disse personene. Den store fordelen med retargeting er at kostnaden per kjøp blir mer lønnsom. Siden kunden allerede vil være kjent med merket ditt vil det være enklere for kunden å gjennomføre kjøpet.

Speilpublikum – Når du har fått samlet inn en hvis mengde data på pixelen din så kan du lage publikum basert på de forskjellige handlingene som har blitt utført. Et eksempel på dette er at hvis du har 1500 personer som har lagt noe til i handlekurven. Med denne informasjonen kan Facebook lage et nytt publikum med personer som Facebook mener har stor sannsynlighet for å gjøre den samme hendelsen. Disse publikummene vil naturligvis bli bedre desto mer data du har samlet inn.

Dmpmanager.com

Optimalisering

Når du oppretter en annonse på Facebook i dag vil det være en læringsfase for de individuelle annonsene. I denne perioden tar Facebook informasjonen fra alle som ser annonsen og tilpasser hvem de skal vise den til fremover. Ved siden av dette vil den tidligere dataen du har samlet inn med pixelen ha en direkte innvirkning på hvem Facebook viser annonsen til. Dermed vil en pixel med mye data om tidligere salg og besøkende gjøre at annonsen blir mer effektiv siden Facebook har informasjon om hvilke personer som annonsen vil være mest relevant for.

Konklusjon

Pixelen er et gratis verktøy for alle som ønsker å annonsere på Facebook og med alle fordelene som er nevnt overfor er det ingen grunn til å ikke utnytte det. Den vil over tid senke kostnaden per kjøp samtidig som at man kan gjøre retargeting og du kan få en god oversikt over kundene dine. Hvor mye en vil utnytte Pixelen er opp til deg eller bedriften, men bare å installere den på nettsiden vil helt klart gi en forbedring i annonsen sin lønnsomhet.

/ Vetle Sørøy