fbpx

Garyvee`s innholdsstrategi

Dette innlegget basert på Garyvee sitt eget innlegg som du kan lese HER

Å skape en innholdsstrategi for bedriften din kan være en lang og utfordrende prosess, men jeg håper dette innlegget kan gi deg mye verdi om hvordan du kan etablere din. Her vil det være informasjon om hvordan man kan bruke samme innhold til flere kanaler og formål.

30 typer innhold fra en keynote

Strategien til Garyvee baserer seg på å utnytte hver eneste del av innholdet til forskjellige kanaler. Det starter med «A pillar of content». Garyvee starter med video, da han har flere kanler hvor dette er hoved mediet. Dette kan være alt fra en daglig vlog, QnA, Presentasjon eller en annen type video.

Hvis du ikke er komfortabel med å være på video kan du finne andre løsninger på dette. Som for eksempel å spille inn en podcast eller ha en Keynote presentasjon med en voiceover. Her kan man også ta et sted videre å filme prosessen det tar å lage podcasten ved å filme dette, slik at man får mer innhold.

Med dette innholdet skaper han «micro-content». Dette er klipp av lyd, video eller bilder fra det overordnende innholdet som blir mer spisset mot de forskjellige kanalene. Det er ikke alltid at følgere dine har tid eller oppmerksomhet til å se en 30 minutter lang video, så ved å dele det opp får du skapt masse innhold samtidig som at en større del av følger basen din får med seg hele budskapet.

Prossesen

Det er viktig å etablere hva som blir hovedinnholdet, og hva som skal dokumenteres i første omgang. Dette kalles «Pillar content» Dette er hoved innholdet som blir dokumentert. For Garyvee er dette hans daglige vlog. I 2006 smakte han på 88 forskjellige vin i løpet av 48 timer og filmet dette. På den tiden var det hans «pillar content».

Micro innhold

Distrubisjon

Etter alt microinnholdet er klippet opp og skapt skal de deles på de relevante plattformene. Eksempler på dette er Linkedin, Facebook go Instagram. Som vist på bildet over har de forskjellige formater som må følges, så dette må tenkes på når man lager micro innhold.

Hør på hva følgerne tenker

I denne delen skal man ta til seg tilbakemeldinger fra de du har delt innholdet til. Var dette nyttig for de? Likte de det? Noe som kan gjøres annerledes? Det er viktig å ha god kommunikasjon med målgruppen for å skape godt innhold. Våre tanker om hva målgruppen vil like kan på mange måter bli sett på som hypoteser, da det er til syevende og sist målgruppen som bestemmer hva som fungerer.

Skap mer innhold ut ifra tilbakemeldingene

Bruk kritikken eller rosen du får til å tilrettelegge for hva slags innhold som skal prioriteres i fremtiden.

Del mer micro innhold

Bruk innhold du allerede har, men med en vri som passer til hva målgruppen har sagt. På denne måten sparer du på ressurser samtidig som at målgruppen blir fornøyd.